Stavba quadrocoptery
Novinky

9.4.2015- - Nový článek o GPS trackeru. Vyhledávám, vyhledáváš, vyhledáváme...
22.3.2015- Nové videjko + v přípravě článek o gimbalu / stabilizaci kamery
1.2.2014- Recenze rámů Hobbyking X550 a X666 od Elkory.
30.10.2013- Trochu předělán FAQ.
11.10.2013 - Nový návod na stavbu alternativního rámu TBS Discovery.
24.7.2013 - FPV videjko z hradiště Zámka z Prahy. Pracuji na odstranění vibrací.
20.7.2013 - Nový článek o přeprogramování G-OSD pro zobrazení HOME ARROW.
19.7.2013 - FPV videjko z Libčice nad Vltavou.
13.7.2013 - Nový článek o FPV. FPV podruhé a lépe.
11.7.2013 - Přibyl seznam řídicích desek. Autor Elkora mi bude posílat aktualizované verze seznamu na doplnění.
10.7.2013- Další HD FPV video z Bořanovic.
9.7.2013- Nové FPV video.
5.7.2013 - Menší redesign.
16.5.2013 - Návod na vyvážení vrtulí
16.5.2013 Přidán alternativní návod na výrobu rámu od uživatele Elkora Rám se neosvědčil, Elkora bude nadále referovat o svých zkušenostech.
20.3.2013 - Přidán FAQ pro začátečníky.
1.3.2013 - Přidán TIP na lepší připevnění motoru v článku o stavbě rámu.
23.2.2013 - Přidána videa. Cizí neštěstí určitě nejvíce pobaví.
16.1.2013 - Znovu aktualizován článek o vyvážení. Nyní je stroj pěkně stabilní a můžeme se věnovat FPV :-)
11.1.2013 - Návod na výměnu ohlé osy motoru.
6.1.2013 - Aktualizován článek o FPV.
3.1.2013 - Aktualizován článek o vyvážení a přidáno video
3.1.2013 - Vítejte v Novém roce. Byl přidán návod na možnou opravu nabíječky/balancéru iMAX B6. V budoucnu přibude povídání o co možná nejlepší stabilizaci multikoptéry s Multiwii.
13.12.2012 - Přidána nová sekce Videa vašich multikoptér. Uveřejněte zde své video multikoptéry nahrané na Youtube. Stačí mi poslat odkaz.
25.11.2012 - Forum rozšířeno. Přidáno video.
11.10.2012 - Článek o FPV aktualizován.
22.9.2012 - Nový článek o FPV. Článek bude doplňován postupně.
11.9.2012 - Nová kamerka na trhu (,,více v rozpis a objednání součástek"
6.9.2012 - Přidána videa
31.8.2012 - Vyřešeny nožičky (,,stavba rámu")
30.8.2012 - Práce na článku ,,konfigurace a první vzlet" pokračují a budu zde neustále přidávat postupy
29.8.2012 - Přidáno video

Počasí pro let
Meteoradar
Anketa

Používáte (uvažujete) o gimbalu (stabilizace videa)?

Ukázat výsledek

Nahrávání ... Nahrávání ...
Reklama hostingu

Fórum

Vítejte Host 

Zobraz/skryj hlavičku

Vítejte, zadání příspěvku v tomto fóru vyžaduje registraci.





Stránky: První << 5 6 7 [8] 9
Autor Téma:ArduFlyer
admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 12, 2014, 14:26
Citovat

Citováno z Pavel dne January 21, 2014, 18:54
Samozrejme ze s tim padam a mlatim o zem:-) Motory jsem proveril. Vypadaji vsechny v pohode. Toci se lehce, nic nesignalizuje ze by bylo nabourane lozisko.
Prvnich par letu s TBS to nedelalo. Ted mi napada ze nez jsem Arduflyera namontoval na palubu TBS, tak jsem ho kalibroval. Pak uz ne. Mozna ze mu prece jenom vadi draty a neco kovoveho v okoli. Udelam pokus. Vynadam Arduflyera a zklaibruju ho na stole. Pak ho vratim a uvidime. Dam vedet.
Dalsi veci co jsem pridaval v posledni dobe, je mereni napeti a proudu baterie. Jestli to nema neco spolecnyho s timhle...
Docela mi to stve. Kdyz jsem s TBS lital o vanocich, tak jsem vejskal jak maly dite, jak pekne to litalo a drzelo na poloze. Ted v nedeli jsem z toho vykonu byl vylozene zpruzenej. TBS mel tendenci couvat a porad ten let byl nejakej divnej.
Neco je proste spatne a ja netusim co.
P.S. Dneska prislo 8 nahradnich ramen, tak muzu vesele bourat a testovat:-)

Čau Pavle, jak ti dopadlo to RTL (RTH) nakonec? Já to zkoušel nakonec až dnes a jsem z toho taky rozpačitej. Jako na LOITER mod jee v pohodě, docela to drží na místě + - autobus. Ale po přepnutí do RTL modu je to jak si říkal ty. Občas v pohodě jde na domovskou pozici a občas se zas zblázní a bere roha doprdele. Jediná šance je to převzít a letět zpět. I když možní je, že by to jen udělalo nějaký velký kruh a vrátilo se to, ale na to už nemám nervy. Jinak před tím zajímavý skoro pád:

Ted nevím, zda to bylo nějakým studeňákem, nebo to bylo tím GPS v kterém to bylo přeplé. Dříve to totiž nikdy neudělalo.
Díky

elkora
Pro
Příspěvků: 210
Permalink
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 12, 2014, 15:14
Citovat

čau...to byl hodně divokej let...:)
Chvíli jsem si myslel, že máš přehnaný hodnoty PID, ale když píšeš, že jsi letěl v GPS modu tak problém bude tam...GPS anténa má svoje rychlostní limity a ty nejsou nijak vysoké (1,5-3m/s max stoupání/klesání a zhruba 25Km/h v ose a do stran u horších přijímačů)..Jak se deska zachová při jejich překročení, to netuším.
Nevím jestli máš GPS v autě, ale u mojí se stává, že nějakejch 5-10 metrů kolikrát trvá, než pochopí jakým směrem jedu. A někdy reaguje jakž takž v pohodě..Někde jsem četl, že signál GPS u nás hapruje díky harmonický frekvenci jednoho z mobilních operátorů

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 12, 2014, 15:29
Citovat

No tedy toto je docela šílenost, nevím nevím zda je to tím. Doufám, že ne ve studeňáku. Toto by anténa měla stíhat snad to nebyla žádná raketa ten let.
Tady je log, 3 VÝŠKOVKA 5 změna režimu (stable/loiter/RTL):
Image

Pavel
Zkušený uživatel
Příspěvků: 62
Permalink
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 12, 2014, 18:04
Citovat

Procet jsem spoustu diskuzi a vsechny vicemene rikaji ze problem s divnym RTL(RTH) je zpusobem zmatenym kompasem. At z duvodu kalibrace, tak z duvodu ruseni. Kdyz jsem letel poprve s TBS, jak jsem psal, tak me nadseni nebralo mezi. Potom uz to bylo horsi a horsi. Klibrace kompasu nezabrala a nakonec jsem zjistil ze mam blbe ten rozvod napajeni a proudy k motorum mi ovlivnuji kompas. To jsem zmeril a dokazal. Ted finisuju s ramem 2.0 kde by nemelo bejt ruseni a chystam se to vyzkouset. Samozrejme dam hned vedet.
Ono s tim kompasem bude asi obecne problem, protoze co ja vim(mozna ze se mylim) tak APM 2.6 nema kompas na palube ale externi. Dodava se k tomu deska s GPS a kompasem zvlast. Asi s tim chlapci meli problem.
Jesti mas zaruseny/ovlivneny kompas zjistis snadno. Ja to delal takhle. Doprostred mistnosti jsem polozil quada a pripojil se pres dlouhy kabel USB k APM. Pak jsem ho zatizil a pridal na chvili plyn. Vypnul a v logu jsem si zobrazil polozku throttle a mag field custom. No a pokud to bude vypadat takhle Image mas ten samy problem jako ja - kompas je ruseny. Pokud to bude vypadat takhle Image je to v poradku.
Me se totiz predtim quad choval opravdu divne. Kdyz jsem jen trochy pridal plyn, tak mel tendenci se otacet a couvat. Kdyz jsem to dostal do vzduchu, tak to bylo takovy trepotavy a nestabilni. Porad jsem ho musel nejak korigovat. Doufam ze to bylo tim kompasem, ale to nebudu vedet driv nez to vyzkousim. Snad o vikendu. Samozrejme ze netvrdim ze tohle vyresi vsechny problemy, ale musi se postupovat krok po kroku. Pokud si budu jisty ze kompas je v pohode, bude se experimentovat dal. Nebo to bude nedejboze litat:-) Letu zdar!

elkora
Pro
Příspěvků: 210
Permalink
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 12, 2014, 20:20
Citovat

Citováno z admin dne February 12, 2014, 15:29
No tedy toto je docela šílenost...

Trochu víc to rozeber...To je výstup z přijímače? za letu nebo na zemi? V kterejch okamžicíh hýbeš páčkami

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 12, 2014, 22:37
Citovat

3 kanál je povel k letu nahoru, ten pátý je přepínání nejmíň je stable mod, ve prostřed je LOITER a nejvýše RTL. Vypadá to že to začalo padat po přepnutí do RTL a pak jsem to přepnul zpět a začal dávat povel k stoupání. Šílenost je že to jakoby vypadlo. No zkusím překontrolovat servisní kabely a asi dám nový pro jistotu.

elkora
Pro
Příspěvků: 210
Permalink
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 13, 2014, 19:53
Citovat

Hm vypadá to tak, jak říkáš...ale když studuju ten let samotnej tak mi přijde, že se coptera chová nějak moc divoce od začátku...
K tomu všemu co máte za problémy...Včera jsem ji šel provětrat...Znova jsem ji zkalibroval, protože jsem dával novou vrtuli a dělal stříšku na domeček pro desku a rozvodovou desku...bohužel jsem to neodzkoušel...došel jsem na louku a nedokázal se odlepit od země...Coptera se naklání na předek...po malé diagnostice dnes, jsem zjistil, že kompas mi začal dělat to samé co Pavlovy, ale protože to dělá i s vypnutými semzory, bude problém ještě jinde...Každopádně budu muset předělat napájení a tu rozvodnou desku zřejmě zruším úplně. Napájení pořeším úplně mimo.
Zřejmě začínám mít i problém s vybracemi, což mě donutí to konečně předělat na shortshaft

Pavel
Zkušený uživatel
Příspěvků: 62
Permalink
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 13, 2014, 22:01
Citovat

Tak to je gol. Nakonec budem mit vsichni zarusnej kompas:-) Ale uvidi se.
Nechapu, co dela kompas s vypnutymi senzory? Kolisa hodnota mag field custom v grafu? Popis to prosim.
Tu desku napajeni udelej na oboustranym plosnym spoji. Nahore jeden pol a dole druhej. To, podle me, bude nejmin svitit do okoli. Pripadne napajeci draty skrut dohromady. Vzdy musi jit plus a minus pol co nejblize sobe...kompenzuje se pole kolem vodicu.
S tema motorama je to presne jak rikas. Ja uz bych do obycejnejch motoru nesel. Mam vyhlidnuty shortshaft motory 900kv a nestoji o moc vic nez ty co mam. Takze moje rada nove kupujicim ...jdete do kratkych hrideli a unasec primo prisroubovat na telo motoru. Urcite min vibrujou a tak snadno si pri padu neznicite motor.Letu zdar!

elkora
Pro
Příspěvků: 210
Permalink
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 13, 2014, 22:52
Citovat

Mě se to děje teď na tý desce cryus MWII..
To napájení vyřeším tak, že udělám malou krabičku na spodek vedle baterky...tím to bude alespoň pár centimetrů od desky..Ale nechápu co tak najednou...Krom toho, že jsem dvakrát mírně boural, nic velkýho...a udělal kryt se nezměnilo nic a najednou mi senzory lítaj podle toho, jak přidám plyn... jo ještě anténu od přijímače jsem přesunul přímo pod ESC...

elkora
Pro
Příspěvků: 210
Permalink
Příspěvek Re: ArduFlyer
dne: February 14, 2014, 14:46
Citovat

Aha tak ona je prasklá vrtule v místě, kde je matka unašeče souběžně s osou motoru, vubec to nebylo vidět, páč to ta matka krásně drží...:) uf už jsem se začal bát o desku

Stránky: První << 5 6 7 [8] 9
Mingle Fórum by cartpauj
Verze 1.0.34 ; Stránka načtena za 0.067 vteřin.