Stavba quadrocoptery
Novinky

9.4.2015- - Nový článek o GPS trackeru. Vyhledávám, vyhledáváš, vyhledáváme...
22.3.2015- Nové videjko + v přípravě článek o gimbalu / stabilizaci kamery
1.2.2014- Recenze rámů Hobbyking X550 a X666 od Elkory.
30.10.2013- Trochu předělán FAQ.
11.10.2013 - Nový návod na stavbu alternativního rámu TBS Discovery.
24.7.2013 - FPV videjko z hradiště Zámka z Prahy. Pracuji na odstranění vibrací.
20.7.2013 - Nový článek o přeprogramování G-OSD pro zobrazení HOME ARROW.
19.7.2013 - FPV videjko z Libčice nad Vltavou.
13.7.2013 - Nový článek o FPV. FPV podruhé a lépe.
11.7.2013 - Přibyl seznam řídicích desek. Autor Elkora mi bude posílat aktualizované verze seznamu na doplnění.
10.7.2013- Další HD FPV video z Bořanovic.
9.7.2013- Nové FPV video.
5.7.2013 - Menší redesign.
16.5.2013 - Návod na vyvážení vrtulí
16.5.2013 Přidán alternativní návod na výrobu rámu od uživatele Elkora Rám se neosvědčil, Elkora bude nadále referovat o svých zkušenostech.
20.3.2013 - Přidán FAQ pro začátečníky.
1.3.2013 - Přidán TIP na lepší připevnění motoru v článku o stavbě rámu.
23.2.2013 - Přidána videa. Cizí neštěstí určitě nejvíce pobaví.
16.1.2013 - Znovu aktualizován článek o vyvážení. Nyní je stroj pěkně stabilní a můžeme se věnovat FPV :-)
11.1.2013 - Návod na výměnu ohlé osy motoru.
6.1.2013 - Aktualizován článek o FPV.
3.1.2013 - Aktualizován článek o vyvážení a přidáno video
3.1.2013 - Vítejte v Novém roce. Byl přidán návod na možnou opravu nabíječky/balancéru iMAX B6. V budoucnu přibude povídání o co možná nejlepší stabilizaci multikoptéry s Multiwii.
13.12.2012 - Přidána nová sekce Videa vašich multikoptér. Uveřejněte zde své video multikoptéry nahrané na Youtube. Stačí mi poslat odkaz.
25.11.2012 - Forum rozšířeno. Přidáno video.
11.10.2012 - Článek o FPV aktualizován.
22.9.2012 - Nový článek o FPV. Článek bude doplňován postupně.
11.9.2012 - Nová kamerka na trhu (,,více v rozpis a objednání součástek"
6.9.2012 - Přidána videa
31.8.2012 - Vyřešeny nožičky (,,stavba rámu")
30.8.2012 - Práce na článku ,,konfigurace a první vzlet" pokračují a budu zde neustále přidávat postupy
29.8.2012 - Přidáno video

Počasí pro let
Meteoradar
Anketa

Používáte (uvažujete) o gimbalu (stabilizace videa)?

Ukázat výsledek

Nahrávání ... Nahrávání ...
Reklama hostingu

Fórum

Vítejte Host 

Zobraz/skryj hlavičku

Vítejte, zadání příspěvku v tomto fóru vyžaduje registraci.





Stránky: [1] 2
Autor Téma:hobby king
martin-stu
Nováček
Příspěvků: 1
Permalink
Příspěvek hobby king
dne: August 28, 2012, 17:17
Citovat

Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s obchodem hobby king například za jak dlouho příjde zásilka kolik stojí orientačně poštovné a jak je to u nich s pay pal platbou. Čím víc informací tím lépe nerad bych se nechal napálit .
Děkuji

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: hobby king
dne: August 28, 2012, 19:32
Citovat

Dobrej,
no s HK mám veskrze dobré zkušenosti. Cenu poštovného máte napsanou nahoře na jejich stránkách pod tlačítkem postage table. Mám od nich 2 objednávky. Ta první přišla ale problém byl v tom, že v eshopu byla větší gramáž, než ve skutečnosti. Co jsem jim ale napsal, tak mi poskytli slevu ve výši rozdílu skutečného poštovného na další nákup bez nějakého hádání. Tato objednávka ale došla do české celnice kde odhadli skutečnou cenu podle faktury a musel jsem zaplatit dle zákona ještě 20% DPH.
Na stránkách máte ale v posledním kroku na výběr, kolik chcete přiznat hodnotu zásilky. Já dal 100% ceny, tudíž byla faktura přiložená k balíku v celnici na stejnou hodnotu. Toto procento si tedy vždy můžete podle svého svědomí nastavit a riskovat, zda vám balík projde, nebo budete muset skutečnou cenu nějak dokazovat na celnici. Zásilky z Číny přijdou z pravidla okolo 20-25 dne od odeslání v žluté obálce. Platby zásadně přes PayPal účet, který je nutné při platbě z Číny zřídit.
Horší zkušenosti jsou s RCTimers.com, kde dělali obštrukce při reklamaci levné nabíječky.
Kdyby byly nějaké dotazy, tak sem klidně napište.

Zdravím, Thegrid

luckystrik-
e
Nováček
Příspěvků: 2
Permalink
Příspěvek Re: Poděkování
dne: November 7, 2012, 22:31
Citovat

Ahoj Všem,
chci upřímně moc poděkovat autorovi za parádní popis stavby qudrocoptéry, kterému věnoval nejspíše spousty času a díky tomu mě nakopl ke stavbě tohoto, nebo podobného prototipu 🙂 Děkuji, děkuji, děkuji 😉

Doufám, že se to tady rozjede a budeme si vyměňovat názory.

Těď k věci : Chci pořádnou quadrocopteru, možná octocopteru na focení v lepší kvalitě ( aby to uneslo zrcadlovku ), ale stále nevim, jakou řídící jednotku použít. Chtěl bych s možností GPS, aby se to umělo vrátit domů ( když zazmatkuji ), do budoucna nastavit letovou dráhu a kdyby bylo možné, což jsem nikde nenašel, desku s anti crash systemem 😮 Motory i regulátory, taky tápu ...

Jsem začátečník, ale s velkými cíly ( když mě to chytne, tak se budou dít věci ) 😀 Mám vysílač 7 kanál Devo a zkušenosti QR http://www.youtube.com/watch?v=ggtzO1dEOIc ( to je masakr 😉 )

Děkuji a ahoj Lukáš.

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: hobby king
dne: November 7, 2012, 23:02
Citovat

Předem ahoj a díky za podporu. To je parádní potvůrka (na to tvém odkazu). Jaký to má dosah, kolik to stojí, kolik to vydrží , kde to má proboha regulátory - nevidím, atp.?

Co se týče tvého quada. Připrav se na to, že tě to něco bude stát. Pokud chceš použít zrcadlovku, tak ta už něco váží. Tudíž nebudeš tvořit nějaké ořezávátko viz tvůj odkaz, ale pořádnou multikoptéru. Vzhledem k tomu, že zrcadlovka je drahá záležitost, je nutné vyrobit asi oktokoptéru. V případě selhání motoru je tedy v záloze dostatek jiných motorů a je šance to ustát. S elektronikou nemám žádnou zkušenost jinou, než s multiwii. Ty se budeš pohybovat v trochu jiné cenové relaci, tudíž doporučuji 2x dražšího Rabbita. Což by měla být kvalitní záležitost. Ovšem jsou to standardní desky. Často na rcmanii jsou u podobných dotazů těm tvým odpovědi, že to je záležitost minimálně 100tis. Já si to nemyslím, ale je pravda, že to něco stojí. Například když budeš chtít stabilizační rameno na ten tvůj foťák, tak to samo o sobě je dost drahá záležitost. Pokud se máš v úmyslu tím i živit, tak si budeš muset přečíst i něco o zákonech.

Co se týče reglu + motorů + vrtulí - to je to nejdůležitější na výběr. Já bych ti na rcmania.cz doporučil se na to v sekci multikoptéry zeptat v samostatném vlákně. Nejsem na to dobrý. Tam ti poradí lépe i když někteří jsou namyšlení 🙂 Doporučuji třeba poslat SZ Johnymu, ten ti poradí skvěle a je to příjemný člověk na pokec 🙂 Určitě ti poradí s těmito hodnotami. Jinak cokoliv jiného sem písni.

Osobně bych ti doporučil postavit si poprvé něco jako já a ušetřit velké peníze na chybách, kterých by ses dopouštěl na dražším stroji. Vlastní zkušenost. :-/ Poté bych přestoupil na vyšší level 😉

luckystrik-
e
Nováček
Příspěvků: 2
Permalink
Příspěvek Re: hobby king
dne: November 8, 2012, 10:17
Citovat

Ahoj, ta potvůrka stojíti 4tis i s tím vysílačem. Dosah nevim jakej to má, protože jsem to rozflákal už v obyváku 🙂 Nejdřív odešel tranzistor, ten jsem vyměnil, pak mi to spadlo blbě na vrtůle a propíchlo to dva motory 🙂 Takže zatím s touhle mašinkou končím, teda, než seženu motory. Jo a reg a atp jsou inegr na desce.

Asi udělám jak říkáš, začnu s levnějším quadrem a pak se pustim do XXLka. Něco jako toto http://www.youtube.com/watch?v=8HDpbfuwU8g
A ve finále bych chtěl docílit tohoto 🙂

Kolik unese ta Tvoje? jak dlouho lítáš? Od kud jsi? Mohli by jsme se spojit a vymyslet BUSSINES spolu 🙂 Ahoj.

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: hobby king
dne: November 25, 2012, 21:03
Citovat

Čao, taky se ti omlouvám za pozdní odpověď. Parádní videa. Určitě běž do něčeho lehčího už jenom proto, že na tom budeš trénovat. Jsem z Prahy, tak jestli jseš někde poblíž, tak určitě rád dám spicha někde na poli a můžem polítat! Pravde je, že mám více hodin strávených v dílně, než létáním. Momentálně mám utrhlé 3 motory kvůli nehodě. Takže až to opravím, ale stejně je zima, takže by to asi bylo vhodnější nechat na jaro?
Jinak k tvé otázce, nosnost takto jsem neměřil. Stroj má s plnou výbavou (kamerka, FPV vysílač, 3000mAh baterie) do 1Kg. Let na tuto baterii jsem měřil cca 17minut, ale není to přesný.
Tak budu ti fandit a až něco postavíš, tak to sem postni!
Thegrid

Novys
Nováček
Příspěvků: 1
Permalink
Příspěvek Re: hobby king
dne: November 28, 2012, 09:57
Citovat

Zdravím, také chci poděkovat za tento povedený web, a doufaám že se to tady brzo rozjede aby jsme si mohly vyměňovat co nejvíce zkušeností. Které já zatím bohužel nemám žádně..:D Ale už delší dobu se chystám na spíše koupi než stavbu quadcoptery, protože jsem asi posera (ale mám rád už odzkoušené věci..:D). Quada bych chtěl postupem času a plně osadit na FPV, chtěl bych na ní dát i mojí Gopro kameru jako to má tento "týpek" na videu.. Přesně tak by se mi to líbilo.. http://www.youtube.com/watch?v=X6svIcef5lQ&feature=relmfu . Létám už od 9víti let modely a ty plně ovládám. Vrtulníky mi nikdy nic neříkali, ale quad a vůbec multycoptery jsou vážně něco uplně jiného a myslím si že jejich využití je opravdu široké. Ještě jednou dík za web.. 😉

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: hobby king
dne: November 28, 2012, 18:06
Citovat

Hoj. Tak to samozřejmě můžeš. Potom ti doporučuju ho koupit v Číně. Myslím ale že ti dojde nesestavený. Ale je to už jen skládačka. Pokud si ji ani nesložíš, tak už jedině nějaké hotové řešení z Čech, které tě vyjde min. na nějakých 11tis.

michal-
hvezda
Nováček
Příspěvků: 1
Permalink
Příspěvek Re: hobby king
dne: December 28, 2012, 14:51
Citovat

Ahoj
Jako každý nejdříve podekuju autorovi za výborný web. Jelikož se chystám jako Lucky strike na nošení zrcadlovky v závěsu zároveň musím poděkovat na kontakt na johhnyho zkusím mu napsat nebo prohledat na rc mánii 🙂 pokud by se projekt pohnul kupředu dam vědet ... :)) díky moc za kontakty a web !! Super 🙂

Michal

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: hobby king
dne: December 28, 2012, 18:48
Citovat

Také díky 🙂

Stránky: [1] 2
Mingle Fórum by cartpauj
Verze 1.0.34 ; Stránka načtena za 0.041 vteřin.