Stavba quadrocoptery
Novinky

9.4.2015- - Nový článek o GPS trackeru. Vyhledávám, vyhledáváš, vyhledáváme...
22.3.2015- Nové videjko + v přípravě článek o gimbalu / stabilizaci kamery
1.2.2014- Recenze rámů Hobbyking X550 a X666 od Elkory.
30.10.2013- Trochu předělán FAQ.
11.10.2013 - Nový návod na stavbu alternativního rámu TBS Discovery.
24.7.2013 - FPV videjko z hradiště Zámka z Prahy. Pracuji na odstranění vibrací.
20.7.2013 - Nový článek o přeprogramování G-OSD pro zobrazení HOME ARROW.
19.7.2013 - FPV videjko z Libčice nad Vltavou.
13.7.2013 - Nový článek o FPV. FPV podruhé a lépe.
11.7.2013 - Přibyl seznam řídicích desek. Autor Elkora mi bude posílat aktualizované verze seznamu na doplnění.
10.7.2013- Další HD FPV video z Bořanovic.
9.7.2013- Nové FPV video.
5.7.2013 - Menší redesign.
16.5.2013 - Návod na vyvážení vrtulí
16.5.2013 Přidán alternativní návod na výrobu rámu od uživatele Elkora Rám se neosvědčil, Elkora bude nadále referovat o svých zkušenostech.
20.3.2013 - Přidán FAQ pro začátečníky.
1.3.2013 - Přidán TIP na lepší připevnění motoru v článku o stavbě rámu.
23.2.2013 - Přidána videa. Cizí neštěstí určitě nejvíce pobaví.
16.1.2013 - Znovu aktualizován článek o vyvážení. Nyní je stroj pěkně stabilní a můžeme se věnovat FPV :-)
11.1.2013 - Návod na výměnu ohlé osy motoru.
6.1.2013 - Aktualizován článek o FPV.
3.1.2013 - Aktualizován článek o vyvážení a přidáno video
3.1.2013 - Vítejte v Novém roce. Byl přidán návod na možnou opravu nabíječky/balancéru iMAX B6. V budoucnu přibude povídání o co možná nejlepší stabilizaci multikoptéry s Multiwii.
13.12.2012 - Přidána nová sekce Videa vašich multikoptér. Uveřejněte zde své video multikoptéry nahrané na Youtube. Stačí mi poslat odkaz.
25.11.2012 - Forum rozšířeno. Přidáno video.
11.10.2012 - Článek o FPV aktualizován.
22.9.2012 - Nový článek o FPV. Článek bude doplňován postupně.
11.9.2012 - Nová kamerka na trhu (,,více v rozpis a objednání součástek"
6.9.2012 - Přidána videa
31.8.2012 - Vyřešeny nožičky (,,stavba rámu")
30.8.2012 - Práce na článku ,,konfigurace a první vzlet" pokračují a budu zde neustále přidávat postupy
29.8.2012 - Přidáno video

Počasí pro let
Meteoradar
Anketa

Používáte (uvažujete) o gimbalu (stabilizace videa)?

Ukázat výsledek

Nahrávání ... Nahrávání ...
Reklama hostingu

Fórum

Vítejte Host 

Zobraz/skryj hlavičku

Vítejte, zadání příspěvku v tomto fóru vyžaduje registraci.





Stránky: [1]
Autor Téma:Kompletace FPV-prosím o rady...
vojta
Nováček
Příspěvků: 4
Permalink
Příspěvek Kompletace FPV-prosím o rady...
dne: September 7, 2013, 17:01
Citovat

Ahoj, byl jsem adminem přesměrován s otázkami sem do fora takže bych chtěl poradit s kompletací FPV, původně jsem to chtěl na quad ale nakonec to asi bude spíš na letadlo, o to ale nejde. Potřebuju radu ohledně tohoto OSD http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29798__Mini_OSD_System_w_GPS_Module.html je tu článek o jeho přeprogramování pro home arrow, a mě zajímá jestli to místo musím před každým letem uložit nebo jestli se to ukládá samo při zapnutí baterky, nelétal bych na jednom a tom samém místě a často zapojuju baterku už doma před lítáním tak to chci vědět 😀 Potom jestli je možnost nějak pomocí toho GPS měřit výšku, a jaká je případně její přesnost, jestli se podle toho dá měřit např jestli letíš v rovině nebo jestli je to jen +- 10 metrů 😀 A dál potřebuju poradit nějaké OSD, které má jiné rozmístění těch údajů v obraze-tohle OSD jak jsem popisoval bude v letadle, ale tohle co chci bude na zemi a bude měřit sílu signálu RSSI z toho FPV příjmače a dále stav baterky FPV příjmače-tyto údaje na co jsou na zemi, ty ostatní údaje by měly být vypnutelné aby v tom nebyl bordel, prostě to druhé co bude na zemi by mělo měřit jen baterku a RSSI. Prostě do toho obrazu budu promítat jakoby dvě OSD-jedno z letadla, to na které jsem posílal odkaz a druhé ze země a potřebuju aby se ty texty navzájem nepřekrývaly, to na zemi bude měřit jen baterku a sílu signálu a to v letadle bude ukazovat sílu signálu, home arrow, 2 baterky, a pokud to nějak jde tak i výšku, možná má ještě další funkce ale tyhle jsou ty co budu používat. Pokud někoho ještě zajímá jaká bude ta moje ostatní výbava tak to sem zkopíruji ale všechno ostatní mám už více-méně zjištěné, jen tohle potřebuju vědět. Pokud jsem něco napsal nesrozumitělně dejte vědět a já to napravím. Předem děkuju všem za rady. 😉

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: Kompletace FPV-prosím o rady...
dne: September 9, 2013, 10:17
Citovat

Ahoj, zde by mělo být video:

-je tam vidět ALT vpravo dole. Nemám teď funkční coptéru, abych ti to potvrdil, ale ano, výšku by to mělo umět. S jakou přesností ti neřeknu.
To uzamčení dom. pozice je trochu nejednoznačné. Dělá to samo po připojení baterie, ale doporučuji přečíst diskuzi na HK na kartě toho OSD. Jsou tam anglicky nějaké poznatky. Já mám zatím problém s dlouhým lockem. No na anténě je taková baterka, kerá asi uchovává paměť poslední polohy. Měřil jsem jí a má 0.3V, takže je asi možná už špatná. Zkusím ji vyměnit a uvidím, třeba jsem měl prostě špatnej kus. Ostatním se poloha uzamyká do minuty.

Aha, tak teď už to s tím OSD chápu. Jsem nevěděl, k čemu 2 OSD. Jo a jak chceš měřit RSSI z FPV přijímače? On má FPV přijímač nějaký RSSI výstup? No jinak polohy těch údajů v obraze se daly měnit i na tom G-OSD co jsem tu na něj napsal návod. Po přehrání na ten nový software už ale mi to tlačítko nějak nefunguje. Já to teda ale nepotřeboval.

Jinak teď jsem našel ještě jednu formu využití toho GPS, snad se to podaří:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=57819&start=525

vojta
Nováček
Příspěvků: 4
Permalink
Příspěvek Re: Kompletace FPV-prosím o rady...
dne: September 9, 2013, 15:21
Citovat

Ahoj, díky za odpověď, to OSD má měnitelný pozice jako úplně libovolně nebo nějaký přednastavený? Když na tom z letadla ty nedůležitý informace vypnu zbyde mi tam teda potom místo na RSSI a baterku ze země? A vypínatelný je má taky libovolně? Přes počítač nebo nějak vymundit na tlačítkách? Jinak to vlákno si pročtu, a co se týče toho RSSI z FPV tak je to tady http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/680116282X287918X46.jpg - ten označený vývod je signál, druhý připojíš pak jen na - baterky... Uvádí to přímo Hobbyking tak by to mělo fungovat. Jinak jestli můžu poprosit tak až budeš mít tu copteru ok nebo jestli to tlačítku začne fungovat tak mrkni jak je to s těma vypínatejnejma a měnitelnejma pozicema údajů, to bych ještě potřeboval vědět (případně pak ověřit tu výšku, přesnost není tak důležitá, spíš jestli je to opravdu výška, i když asi bude...) Jinak když se to automaticky zamkne tak to je ok, tu diskuzi ještě na HK pročtu, i když spíš přes google 😀 To že by se načítala dlouho mi moc nevadí. PS: teď koukám na to video a to alt se mu rychle mění a jede autem, není to spíš rychlost?

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: Kompletace FPV-prosím o rady...
dne: September 9, 2013, 15:31
Citovat

Ha, tak to si mě s RSSI dostal. Ten vysílač jsem měl, ale už nemám. Teď mám Immersion. Škoda, že si mi nechce instalovat pokaždé ještě druhé pozemní OSD. Jinak bych to hned zbastlil. Teď hledám, jestli se dá nějak podobně napojit RSSI na Turnigy přijímač na palubě. Něco jsem našel, ale prý to není přesný.

Hele to bude ještě nějaký ten týden trvat, než ji dokončím.
Jinak ALT je určo výška. Je to zkratka ALTITUDE. A nediv se, že mu to skáče. Na určení výšky potřebuješ ještě jeden satelit navíc. Takže to asi chvíli trvá, než naskočí výška.

Rychlost bude SPD ze slova SPEED a vzdálenost bude LOS.

Ty pozice se dají měnit před nahráním jen jako přednastavené místa. Ale myslím, že kdyby sis pohrál s tím CL firmwarem, tak to jde nastavit kam chceš. Možná to vygooglíš v AJ.

vojta
Nováček
Příspěvků: 4
Permalink
Příspěvek Re: Kompletace FPV-prosím o rady...
dne: September 9, 2013, 15:42
Citovat

Vzdálenost z místa startu? Páni, za těch pár šlupek to umí opravdu hodně! Pohrávat si s FW nebudu, na to nemám ale stačí mi jestli jsou vypínatelné a na to místo kde ho vypnu dát místo toho to ze země, ale to nějak půjde, bude se to muset zkoušet, prostě jestli jsou vypínatelné tak si s tím pohraju, vypínají nebo přenastavují se teda v počítači žejo? Jo a o napojení RSSI na Turnigy jsem četl na rcmanii, přímo můj kamarád to tak má, na rcmanii se jmenuje ancistrus01, ale když jsem se ho na něco ptal tak mi na to odpověděl něco ve smyslu že za odborné rady chce zaplatit, možná ale zrovna tobě poradí, co já vím, každopádně vím že tam někdo psal jak na to.

admin
Administrátor
Příspěvků: 183
Permalink
admin - thegrid
Příspěvek Re: Kompletace FPV-prosím o rady...
dne: September 9, 2013, 15:46
Citovat

No to ne. Teda určitě se to dá, ale je to čistý firmware. A ten program... to je jen univerzální nahrávač. Neumí nic zvláště pro OSD. Ale říkám, třeba to jde standardně tím tlačítkem na OSD, já to vůbec moc nezkoušel. Třeba se musí u toho novýho firmwaru to tlačítko nějak déle držet. Co já vím.
Jinak ano, umí toho spousty a navíc jak jsem psal, chci tu anténu zapojit přímo k řízení desky. Má sice jen malou obnovovací frekvenci asi 1hz, ale snad to bude stačit na držení pozice.
Je to spíš lenost výrobce, že tam ty údaje nenaprogramoval hned.
Když víš přesnou polohu, tak se dá vypočíst všechno z ní. Klidně i graf převýšení a já nevím co. To ale už trochu fantazíruju.

vojta
Nováček
Příspěvků: 4
Permalink
Příspěvek Re: Kompletace FPV-prosím o rady...
dne: September 9, 2013, 16:52
Citovat

No až to budu mít tak to vyzkouším ale neleze mi do hlavy jak si představují jedním tlačítkem vypínat a zároveň měnit pozice a nechci to celý vymazat a pak nevědět jak to dát zpátky 😀 A pochybuju že u toho bude návod v češtině, maximálně v aj a tak je dost odborných názvů které ani google nezná 🙁 Nebo jsem to jen blbě pochopil 😀 Já kdyžtak ještě zkusím najít někoho kdo to má a kdo se konkrétně tímhle zabýval.

Stránky: [1]
Mingle Fórum by cartpauj
Verze 1.0.34 ; Stránka načtena za 0.032 vteřin.